luni, 27 decembrie 2010

Curiozitati

             Un iepure de 16 kilograme din Olanda este considerat a fi cel mai mare iepure din lume. Numele acestui iepure este Roberto si este un exemplar de Gigant Continental, in varsta de doi ani si cu o lungime de aproape un metru. Acest iepure doarme intr-un cos pentri caini, deoarece nu mai incape intr-un tarc de iepuri de marime normala. In acest moment, Roberto este mai mare decat un copil in varsta de trei ani.
Desi Roberto poate revendica fara nici o problema titlul de cel mai mare iepuras din lume, reprezentantii "Cartii Recordurilor" afirma ca au incetat sa acorde recorduri pentru "cele mai mari animale" de teama ca goana dup acest tip de titluri ii va face pe oameni sa incerce cu orice cost sa isi supraalimenteze animalele pentru a castiga aceste titluri. Insa, chiar si ei au recunoscut ca Roberto este cel mai mare iepure pe care l-au intalnit. Roberto in depaseste pe iepurele considerat anterior a fi cel mai mare din lume, Dancer, cu aproape trei kilograme.

Iepurii Gigant Continental pot trai pana la 12 ani. Avand in vedere acest lucru, putem presupune ca Roberto mai are timp sa creasca, avand in vedere varsta sa tanara, desi stapanii sai spera ca acest lucru sa nu se intample, pentru a nu ii pune viata in pericol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu